15 jaar Te Gek!?, dat mag gevierd worden

Over ernstige psychische problemen durven we nog veel te weinig praten, terwijl een op de vier Belgen er ooit mee te maken krijgt. Te gek om los te lopen, vonden de initiatiefnemers van het project Te Gek!? vijftien jaar geleden al. Hun grootschalige campagnes om de beeldvorming bij te stellen, beginnen stilaan vruchten af te werpen. Te Gek!? is inmiddels een begrip geworden, en de lijst met bekende personen die er zich voor inzetten (en hun eigen psychische problemen tegelijk ook vaak publiekelijk aankaarten), groeit jaarlijks.

Vijftien jaar gedreven aan de weg timmeren, dat verdient een feestje! Er staan dit najaar heel wat mooie projecten op til:

  • op 25 september gaat de vierde Te Gek!? Open Geest-tournee van start met Rick de Leeuw en Sven unik-id en hun voorstelling Bijzondere ontwikkelingen.
  • op 10 oktober verschijnt de verzamelbox Alles!met daarin 6 cd’s met meer dan 90 originele Te Gek!-liedjes (van onder meer Arno, K’s Choice, Kommil Foo, Het Zesde Metaal …), een lp met 11 favoriete Te Gek!?-liedjes van BV’s en een infobrochure over 15 jaar Te Gek!? Vanaf 10 oktober verkrijgbaar bij www.confituurboekhandels.be
  • En op 27 oktober vindt in de Ancienne Belgique in Brussel een groots jubileumconcert plaats, met Guy Swinnen, Rick de Leeuw, Eva De Roovere, Dirk De Wachter, Ish Ait Hamou en vele anderen.

Alle info op www.tegek.be

Tekst: Anne Adé