Recept: Groentechips met wasabi

Ingrediënten

Voor de chips
1 zoete aardappel
1 pastinaak 1 stuk lotuswortel*
frituurolie kruidenzout*

Voor de dressing
1 tl wasabipoeder*
1 kop veganaise* 1 tl ahornsiroop citroensap naar smaak

Bereiding

– Schaaf de groenten in ultrafijne schijfjes met de mandoline.
– Verwarm de frituurolie tot 170 graden en meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus.
– Laat de dipsaus even rusten, zodat alle smaken kunnen mengen en breng voor het opdienen verder op smaak met eventueel wat meer zoet of zuur.
– Frituur de groenteplakjes tot ze krokant zijn
– Laat uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.
– Je kan de chips ook bestrooien met kruidenzout alvorens op te dienen.

* Lotuswortel is de wortel van de lotusbloem. In het Oosten staat die wortel bekend om zijn slijmoplossende werking. Bij een verkoudheid of longproblemen wordt ze dan ook in medicinale bereidingen verwerkt. De wortel smaakt licht zoet en oogt mooi met al die gaatjes erin. Je vindt lotuswortel in de Chinese supermarkt.

* Kruidenzout (Herbamare van Dr. Vogel) is een lekkere smaakmaker op basis van fijn wit zeezout en verschillende groenten en kruiden. Je kan ook peper en zout gebruiken. Kruidenzout vind je in de betere supermarkt of in de biowinkel.

* Wasabi is een mierikswortelachtige, pikante, groene lekkernij die meestal bij sushi geserveerd wordt. In de meeste tubes wasabi zit suiker, daarom verkies ik met poeder te werken.
* Veganaise is mayonaise zonder ei – even lekker, veel gezonder. Je vindt veganaise in de biowinkel.