psycho_aspria

Sporten maakt je gelukkiger

Goed nieuws: een luttele 10 minuten sporten per dag volstaat al om gelukkiger te worden, zo blijkt uit een recent onderzoek gepubliceerd in Journal of Happiness Studies. Reden genoeg dus om er (opnieuw) in te vliegen!

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het wetenschappelijk bewezen. Wanneer je sport, komen er endorfines en dopamine vrij, wat onmiddellijk een gelukzalig gevoel oplevert. Een andere recente studie, gepubliceerd in The Amercian Journal of Psychiatry, toonde bovendien aan dat een uur sporten per week je op lange termijn ook significant beter beschermt tegen depressieve gedachten.

Hoe vind je de sport die bij jou past?
Om het met Michelle Segar (wetenschapster en auteur van No Sweat) te zeggen: ‘Doe niet aan sport louter omdat het goed voor je is, of omdat je je schuldig voelt als je het niet doet. Probeer gewoon alle sporten uit die je club aanbiedt, en probeer de discipline te vinden waar je spontaan van gaat lachen, waarbij je snel vrienden maakt.’

En om maar meteen de theorie in de praktijk om te zetten: club Aspria Arts-Loi opent eind september de grootste cycling studio in Brussel. Een adembenemende sportieve ervaring in een spectaculaire omgeving: 40 state-of-the-artfietsen van Technogym, opgesteld voor een reuzenscherm. Zo wordt het een makkie om hoge toppen te bereiken.

Ook nieuw: de zone TribalFit die cardio en spierversterkende oefeningen combineert met heel specifieke functionele tools (medicine balls, bokszakken, battle ropes …). Een hybride concept dat alle voordelen van CrossFit, Tabata en andere trainingen met hoge intensiteit (HIIT) groepeert. Je kan ruimte alleen gebruiken en in groep, met interactieve, motiverende programma’s.

Tot slot zullen de oefeningen ook een significante impact hebben op je conditie en op je figuur. En is dat ook niet iets waar je gelukkiger van wordt?

En met de exclusieve tevredenheidsgarantie van 90 dagen die Aspria biedt in september, is het nu het ideale moment om weer te beginnen sporten.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Aspria.
www.aspria.com

Elders op het web