Uitgetest: tantra en tao

Tantra en Tao. Weinigen kunnen precies zeggen wat het is, maar dat het tot de verbeelding spreekt, besef ik als ik op onderzoek uit ga. Mijn zoektocht leidt me langs de Oosterse leer die eraan ten grondslag ligt, Indische rituelen, Tibetaans boeddhisme en websites die me zowel informeren als onaangenaam verrassen. Voor de echte ervaring, moet je echter de wijde wereld in en die uitdaging ging ik aan. Maar liefst drie keer. Welkom in een wereld van ontspanning en overgave.

Tekst: Hade Wouters – Foto: Shutterstock

Een ontmoeting met bezieling, noemt Mathieu het op zijn website. Ik gun het elke vrouw’ Hade, journaliste 

Experiment 1: de tantramassage

De vriendin waar ik ’s middags mee op de achterste rij van een kindervoorstelling zit – fluisterend in het donker zonder onze kleuters op de voorste rij uit het oog te verliezen – begint iets te luid te lachen als ik vertel wat ik ’s avonds op de agenda heb staan: een tantramassage. De voorbije dagen reageerden mensen uiteenlopend. Ik kreeg tips voor online trainingen voor vallei-orgasmes en ik kreeg de stille vraag om ‘mijn adresje’ nadien door te geven. Hoe mensen reageren, hangt af van het beeld dat ze van tantra hebben. Er is namelijk een hele reikwijdte aan vormen, van erotische massages binnen de prostitutie, tot spirituele rituelen met meditaties. Ik heb gekozen voor een westerse vorm die niet uitgesproken spiritueel is, bij Praktijk Innocence. De website sprak me meteen aan en gaf me veel vertrouwen. Er staat veel toegankelijke uitleg op en ik vond antwoorden op allerlei vragen die ik had. Mathieu, de masseur, en ik mailen een aantal keer heen en weer en dat contact loopt erg prettig.

’s Avonds zit ik in de auto en rijd ik naar het afgesproken adres. De lach van mijn vriendin galmt door mijn hoofd. Wat weet ik eigenlijk over Mathieu? Waar ben ik mee bezig? Wat als ik hem onprettig vind, en wat moet ik doen als hij dingen doet die ik niet wil? Ik heb net nog even met mijn partner overlegd, die me verzekerde dat het oké was dat ik dit ging doen. Maar hoe leuk zou ik het vinden als hij naakt op een tafel ging liggen om een tantramassage te krijgen van een vrouw? De maan is echter bijna vol, de juiste muziek vult mijn auto en ik kom in een sensitieve state of mind. Of een state of body. Ik waag het erop.