Welk seksueel brein heb jij?

Dat onze hersenen ons belangrijkste seksuele orgaan zijn, dat wisten we al. Maar nu beweert seksuologe Catherine Solano dat we niet een maar drie seksuele breinen hebben. Doe de test en ontdek welk brein bij jou domineert.

TEKST FLAVIA MAZELIN SALVI / FOTO: GETTY IMAGES

Volgens Solano hebben we niet minder dan drie seksuele breinen: ons impulsieve brein, ons emotionele brein en ons cognitieve brein. Je impulsieve brein ligt aan de basis van spontane lichamelijke lust en maakt dat je fysieke bevrediging wilt. Het tweede brein is je emotionele brein, dat in contact staat met je behoefte om je geliefd, uitverkoren en begeerd te voelen. Tot slot is er je cognitieve brein, dat je toelaat om op seksueel vlak te evolueren, moeilijkheden te overwinnen en nieuwe wegen in te slaan. Het is dankzij dat cognitieve brein dat we erotiek kennen, iets wat helemaal niet bestaat in de dierenwereld.
‘Voor een harmonieus, bloeiend liefdesleven moeten de drie breinen in evenwicht zijn’, zegt Solano. ‘Een wijdverbreid misverstand is het idee dat je seksualiteit niet meer verandert als je eenmaal volwassen bent. Dat klopt helemaal niet. Iedereen heeft de mogelijkheid om op zijn eigen tempo een seksualiteit te ontwikkelen die het best bij hem past.’ De energie van je lustgevoelens gebruiken, openstaan voor en kijken naar je emoties, situaties analyseren en een strategie ontwikkelen om zo veel mogelijk te genieten, zowel op geestelijk als op lichamelijk vlak … Wanneer je de mogelijkheden van je drie seksuele breinen optimaal benut gaat er een wereld van genot voor je open.