Recepten: Eindeloos variëren met prei

Kabeljauw, prei en puree met wasabi
i.s.m. Olivier Langlet voor EXKi

Recept 2 prei

Benodigdheden:
Voor 4 personen
Voorbereiding:
20 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
  • 2 preistengels
  • 800 g aardappelen
  • 20 g zeevenkel
  • 20 g wasabi
  • boter
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • wortel-gember emulsie (EXKi)

Bereiding:

Peper de kabeljauw en stoom hem gedurende 7 minuten (of in een pan met een bodempje water en een beetje boter). Snij en was de prei en kook die in een bodempje water met boter, peper en zout. Schil, was en kook de aardappelen. Plet ze in een beetje kookvocht en voeg zout toe. Kruid naar smaak met de wasabi. Garneer de kabeljauw met sesamzaad. Serveer de vis, aardappelpuree en prei met de zeevenkel (schoonmaken en rauw op het bord schikken).
Variant: verfijn met gember-wortelemulsie (verkrijgbaar in de EXKi restaurants).

EXKi zet elke maand een lokale seizoensgroente in de kijker met 3 à 5 recepten die terug te vinden zijn in alle EXKi-winkels. In oktober is het de beurt aan prei.

www.exki.com