psychoaspria

5 leuke ideën om te bewegen met je gezin !

De hele winter doorbrengen onder een plaid, bingewatchend? Dat geeft een pak minder voldoening dan in beweging komen met de hele familie. Op het programma: een hele reeks oefeningen voor klein en groot die al je spieren aan het werk zetten, je lachspieren inbegrepen!

  1. Salondansen

Kies een swingend nummer en draai de volumeknop open. Je woonkamer verandert meteen in een danszaal. Of je je nu laat meeslepen door de beat of zelf een choreografie bedenkt, je zult je zo amuseren tijdens het dansen dat je niet eens beseft dat je calorieën aan het verbranden bent. Zumba is niet voor niets uitgegroeid tot een van de succesvolste lessen in de sportcentra. Of haal je liever je boa en je glitterbril van onder het stof voor een stevig potje disco?

  1. Roodkapje achterna

Wie niet bang is voor de wilde dieren, kan zodra de zon van de partij is op stap gaan in het bos. Niets beter om de batterijen weer op te laden dan een frisse wandeling in het groen. Niet alleen kom je in de natuur vanzelf weer dichter bij de essentie, je haalt meteen ook de 10 000 stappen die je elke dag moet zetten om gezond te blijven. Maak de wandeling nog spannender voor de kleintjes door onderweg een spel te spelen als ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, of door alle honden te tellen die je tegenkomt. Of doe cardiochallenges door tot aan een bepaalde boom te rennen bijvoorbeeld. De meest avontuurlijken onder ons springen over boomstammen, volgen een fitnessparcours, doen mee aan een speurtocht of maken hoge bergen met herfstbladeren.

  1. Net als mama en papa

Kinderen doen niets liever dan volwassenen nabootsen. Je zou trouwens wel eens versteld kunnen staan over wat ze allemaal beter kunnen dan jij. Er bestaan heel wat oefeningen met je eigen lichaamsgewicht die kinderen probleemloos mogen uitvoeren, zoals squats, pompen, buikspieroefeningen of mountain climbers. Gebruik een chronometer en kijk wie de meeste oefeningen kan doen in 1 minuut. Of maak van elke reclameonderbreking op tv een sportmoment.

  1. Springen (van geluk)

Een andere workout die de moeite waard is om te (her) ontdekken, is springen. Een uitstekende cardio-oefening. Niet voor niets integreren heel wat boksers springen in hun training. Haal je springtouw dus van op zolder of ga weer hinkelen om je benen en buikspieren te versterken, en om een beter evenwicht te krijgen. Heerlijk om je weer even een kind te wanen en qualitytime door te brengen met je gezin.

  1. Balletje trappen

Kijk je graag naar voetbalmatches op tv? Waarom niet eens zelf – in real life – tegen een bal trappen in het park, met de hele familie? Of je nu goed kunt voetballen of niet, dat doet er niet zoveel toe. Het enige wat telt, is dat je je amuseert. Het winnende team mag de activiteit voor de volgende dag bepalen. Meer ideeën om te bewegen met de hele familie vind je op www.aspria.com.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Aspria.

https://www.aspria.com/nl/brussels-royal-la-rasante/familie