Hoe overleef je een landschapsbureau?

Allemaal op een kluitje

Pieter De Groote (33) is communicatiecoördinator bij de Vlaamse Architectenorganisatie NAV en werkt in een landschapskantoor waar een twaalftal collega’s in een straal van vijftien meter bij elkaar zitten. ‘Als iedereen er is, is het een echte heksenketel’, vertelt hij. ‘De collega’s praten niet overdreven luid en het is ook zeker niet zo dat we te klein behuisd zijn. Maar we werken allemaal heel veel met de telefoon en moeten ook dikwijls onderling overleggen. Op momenten waarop we dat allemaal tegelijkertijd doen, is mijn concentratie helemaal zoek. En ik ben zeker niet de enige die daar last van heeft. Vooral als je aan het schrijven bent aan een rapport, artikel of persbericht, is het moeilijk. Ik overdrijf zeker niet als ik zeg dat mijn rendement verdubbelt op het moment dat er geen gesprekken zijn, of amper collega’s aanwezig. Gelukkig bestaan die momenten ook. Een landschapskantoor, voor mij is het pure horror.’ De ene kan al wat meer prikkels verdragen dan de andere, maar voor wie er gevoelig voor is liggen open bureaus helemaal niet voor de hand. Dat bevestigt ook Nederlander Pieter Offermans (33), zelf hoogsensitief en auteur van De hoogsensitieve werknemer. ‘Een open kantoor zou de productiviteit en samenwerking moeten stimuleren, maar bij mij was dat helemaal niet het geval. Er was zoveel afleiding dat al mijn energie uitging naar de omgeving in plaats van naar het werk. Acht uur per dag met collega’s in eenzelfde ruimte zitten betekent niet dat je automatisch ook samenwerkt. Samenzijn en samenwerken zijn twee heel verschillende dingen. Ik denk dat het heel nuttig kan zijn om regelmatig bij elkaar te komen, maar voortdurend op een kluitje zitten komt de kwaliteit van het werk niet ten goede.’ Nu werkt Pieter in een gebouw waar behalve de grote open kantoorruimte óók afzonderlijke werkkamers zijn, iets waar hij ook in zijn boek voor pleit. ‘Overleggen met collega’s doe ik op gezette tijden. Ik spreek bijvoorbeeld regelmatig met hen af in de koffiehoek. Zo lever ik de beste resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven hun werknemers een breed scala aan werkruimtes moeten bieden, variërend van druk tot rustig. Zo kunnen ze zelf kiezen waar ze op welk moment het beste of liefste werken.’