coworkers aan het werken

Coworkingtrend : werken en wellness in één

De coronacrisis heeft heel ons leven op zijn kop gezet … Zelfs onze manier van werken hebben we volledig moeten hertekenen. Veel bedrijven geven namelijk nog altijd de voorkeur aan telewerken. Hoe vind je nu een evenwicht tussen privé- en beroepsleven, zonder je thuis geïsoleerd te voelen? De nieuwe coworkingspaces bieden de oplossing. Door werk en vrije tijd te combineren ligt de productiviteit er bovendien tien keer hoger. « De manier waarop we werken is op een positieve manier veranderd. Voor het eerst sinds mensenheugenis zijn flexibiliteit en algemeen welzijn belangrijker geworden dan pure productiviteit » stelt Charles Towers-Clark in Forbes Magazine.

Coworking, een nieuwe trend die opgang maakt

Telewerken was lange tijd een voorrecht van zelfstandigen of de grote bazen. Door de coronacrisis is het intussen de norm geworden. Maar de lockdowns zijn niet de enige reden waarom het telewerken zich doorzet. Hét argument voor deze nieuwe manier van werken is dat we productiever zijn als we buiten het kantoor aan de slag gaan, zo tonen verschillende studies aan.

collega's aan het lachen

@Aspria

Hoe ziet de ideale werkplek eruit in 2021?

Om aan de groeiende vraag te voldoen (tegen 2024 zouden de coworkingspaces in Europa verdubbeld moeten zijn) en hun leden op één en dezelfde plek zowel mentaal als fysiek alle mogelijkheden te bieden, ontwikkelde Aspria een nieuwe vorm van coworking. De club creëerde hedendaagse werkzones midden in een centrum met fitness-, gezondheids- en wellnessinfrastructuur van topkwaliteit.

“De vrijheid hebben om te kiezen hoe je je werkdag indeelt, heeft een ongelooflijk positieve invloed op je algemene welzijn”, vindt Arnaud Micheels, General Manager van Aspria Avenue Louise. “Als je even weg wilt vanachter je computer, dan neem je gewoon een duik in het zwembad. Wil je met anderen samenwerken aan een project? We bieden ruimtes, faciliteiten en maaltijden aan. Heb je zin om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, maak dan je keuze uit ons programma met evenementen, discussies en workshops. We moedigen onze leden aan een evenwicht te vinden tussen werk en privé. Bij ons kunnen ze meetings met anderen organiseren of zich concentreren op hun taken; werken of ontspannen. Allemaal volgens hun eigen noden.”

collega's aan het werken

@Aspria

Coworking : werken in de beste omstandigheden

De leden van Aspria kunnen overal in de clubs aan de slag gaan; alleen, in groep of tijdens een meeting. Met verschillende hectares groen, tennisclubs, spa’s en meer ruimte per lid dan welke andere sportclub in Europa ook, biedt Aspria een rustige, multifunctionele omgeving (met zones uitsluitend voor volwassenen), snelle wifi en ruimtes die je privé kunt afhuren. De honderden wekelijkse groepslessen breken de werkdag, net als de verkwikkende zwemsessies. Of wat dacht je van een pauze in de sauna om de batterijen weer op te laden, mentaal zowel als fysiek? En dan zwijgen we nog over de gezonde maaltijden die de club hele dag door serveert.

En werkende moeders?

Terwijl ze op hun klavier tokkelen, kunnen hun kinderen allerlei activiteiten volgen, welke leeftijd ze ook hebben. Coworking is dus niet alleen de perfecte remedie tegen de eenzaamheid, het laat je ook toe om (weer) met plezier achter de computer te kruipen.

Klick hier voor een virtuele rondleiding en testimonials !

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Aspria.

www.aspria.com