Welkom in het HEARTBREAK HOTEL

Het wordt me duidelijk dat ik kamp met verlatingsangst. Vermoedelijk zit de scheiding van mijn ouders daar voor iets tussen; een jaar lang wist ik dat mijn vader mijn moeder bedroog, dat heeft zijn sporen nagelaten.

Herfst: werken aan mijn zelfvertrouwen

‘Net als Elisabeth kan mijn psycholoog heel goed luisteren en stelt hij de juiste vragen. Tijdens de sessies leer ik dat ik kamp met een minderwaardigheidsgevoel. Ook tijdens Heartbreak Hotel kreeg ik dit te horen. Ik schat mezelf altijd heel laag in, terwijl mijn lotgenoten tijdens het weekend maar bleven herhalen wat ik al heb verwezenlijkt: ik heb een interessante job, schreef een boek, heb een tof appartement  en ben sportief. Toch blijf ik me maar spiegelen aan vrienden die een gezin aan het uitbouwen zijn en voel ik mij de mindere. Daar moet ik aan werken. Ook is het duidelijk geworden dat ik kamp met verlatingsangst. Vermoedelijk zit de scheiding van mijn ouders daar voor iets tussen; een jaar lang wist ik dat mijn vader mijn moeder bedroog, dat heeft zijn sporen nagelaten. In een relatie heb ik altijd veel angst om verlaten te worden. Wellicht is het ook niet toevallig dat ik aangetrokken werd tot iemand met bindingsangst.

Of ik ondertussen klaar ben voor een nieuwe relatie? Toch niet. Ik besef doorheen dit alles dat ik eerst zelf weer voldoening moet leren halen uit het leven. Daar worstel ik nog elke dag mee. Gelukkig krijg ik veel steun van mijn beste vrienden en familie, en dat is ook nodig. Liefdesverdriet is echt een onderschat probleem in onze maatschappij. Iedereen verwacht dat je er snel overheen bent, maar de intensiteit is die van een rouwproces. Dat heeft tijd nodig, en tools, en veel warme mensen om je heen.’

Meer info? www.heartbreakhotel.love