Recept: Crostini met tomaat

 Voorbereiding (Voor 4 personen)

 15 min Kooktijd: 5 min

Ingrediënten

4 grote sneden boerenbrood
1 tot 2 eetlepels tomatenpulp (uit blik)
12 kerstomaatjes
2 plakjes in olie gekonfijte tomaat
50 g Parmezaanse kaas
een paar basilicumblaadjes
peper en zout

Bereiding

– Toast het brood lichtjes en wrijf het in met de tomatenpulp.
– Zet de ovengrill aan. Spoel de kerstomaatjes, snij ze in twee en leg ze op het brood, samen met de in kleine blokjes gesneden gekonfijte tomaten.
– Versnij de Parmezaanse kaas met een dunschiller en verdeel over de crostini.
– Afkruiden met peper en een weinig zout en zet daarna alles in de oven tot de kaas smelt.
– Garneer met gehakte basilicum en dien onmiddellijk op.

Variatie: De Parmezaanse kaas kan vervangen worden door reepjes mozzarella.