Recept: Compote van appels en peren met kardemom

Voor 4 personen:

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten:

2 Appels
2 Peren
4 Kardemomzaadjes
16 Amandelen
1 Stukje gember
2 Eetlepels olijfolie
1 Eetlepel acaciahoning of agavestroop

Bereiding:

– Schil de appelen en peren, ontpit ze en snij ze in stukjes.
– Stoom ze gaar gedurende 5 minuten, samen met de fijngestampte kardemomzaadjes. Verdeel over 4 glazen.
– Snij de amandelen in fijne schijfjes en de gember in fijne reepjes.
– Bak de amandelen en de gember zachtjes in wat olijfolie.
– Voeg, zodra ze goudbruin worden, wat acaciahoning of agavestroop toe.
– Roer enkele keren om met een houten lepel en verdeel over de glazen.

psychologies