Recept: Rodebietenmousseline

Voor 4 personen

Voorbereiding: 10 min
Laten rusten: 120 min
Geen kooktijd

Ingrediënten

2 gekookte rode bieten
100 g kwark
2 soeplepels olijfolie
1 soeplepel azijn
1 soeplepel geroosterd komijnzaad
een paar takjes koriander of peterselie
peper en zout

Bereiding

– Schil de bieten en snij ze in grote dobbelstenen.
– Mix ze met de kwark tot een gladde puree.
– Voeg er de komijn, azijn, olijfolie, zout en peper aan toe.
– Laat minstens twee uur rusten in de koelkast.
– Garneer met koriander of peterselie en serveer als voorgerecht met soepstengels, toastjes of groentestaafjes.

Variant: Het komijnzaad kan vervangen worden door sesamzaadjes en een scheutje sesamolie. De mousseline kan je ook in een glaasje opdienen, met een klein beetje gezouten slagroom erbovenop. Een ware lekkernij!