Voor 4 personen:

Voorbereiding: 3 + 4 minuten
Kooktijd: 5 + 3 minuten

Ingrediënten:

1 liter rijstmelk of een mengeling van rijst- en amandelmelk
2 kopjes spelt-haver- of rijstvlokken
2 eetlepels honing (optioneel)
Masala met amandelen op z’n Indiaas:
1 Glas witte amandelen
1 Glas cashewnoten
6 Saffraandraadjes
1 Theelepel kardemomzaadjes
1 Glas dadels
1/2 Glas pistachenoten

Bereiding

– Giet de melk in een pan en doe er de granenvlokken bij.
– Laat 5 minuten zwellen op een zacht vuur.
– Voeg 4 eetlepels masala met amandelen toe (zie recept hieronder).
– Is de porridge te dik geworden, giet er dan wat koude melk bij. Zoetekauwen kunnen honing toevoegen.

Masala met amandelen op z’n Indiaas: Bak de amandelen, de cashewnoten, de saffraandraadjes, de kardemomzaadjes, de dadels en de pistachenoten in een braadpan zonder vetstof te gebruiken.
– Mix en bewaar op een droge plek.

Een heerlijk en voedzaam ontbijt voor klein en groot, ideaal voor in de koude wintermaanden.


Ook te lezen  Ontdek hier de ultieme proteïne die je leven verlengt