18 mei. Op naar de organisatie van de toekomst

Op 18 mei wordt de tweede themadag van ‘Organisation of the future’ georganiseerd: een dag waarop een aantal Vlaamse bedrijfsleiders mensen met veranderkracht in hun organisatie uitnodigen. Om samen een belangrijk topic in de economie van vandaag aan te pakken. Thema van dit jaar is ‘meer yin en yang ‐evenwicht in bedrijven en organisaties.’

WIE IS OOTF?

OOTF is een initiatief van 11 Vlaamse ondernemers: Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Frans Colruyt (Colruyt Groep), Bart Claes (JBC), Toon Bossuyt (Boss Paints), Mathi Geybels (Mathieu Geybels), Joost Callens (Durabrik), James Bampfield en Yannick Lierman (Quinx), Krist Pauwels, Steven Pauwels en Veerle Miller (choco).

Samen willen ze een netwerk vormen waarin ondernemers en hun medewerkers op een authentieke en kwetsbare manier zoeken naar inzichten over ondernemen, werken en leven in de 21ste eeuw. Dit doet OOTF o.a.  door eenmaal per jaar een themadag te organiseren.  Hiermee willen ze stappen zetten naar de organisatie van de toekomst, waarin mensen vanuit een bewuste innerlijke balans bouwen aan een samenwerking die op alle vlakken moeitelozer, bewuster en succesvoller is. En zo een economie vorm geven die gericht is op 360° winst, zowel financieel als menselijk, zowel ecologisch als economisch, zowel individueel als maatschappelijk.

Themadag ’18: naar meer yin‐yang balans in organisaties

Bedrijven zijn van oudsher gericht op winst, groei en hiërarchie, met de focus op bevel en controle, op cijfers en expansie. “We leven met andere woorden in een eerder mannelijke ‘yang’‐cultuur. Steeds meer mensen beseffen dat deze patriarchale aanpak niet meer past bij deze tijd,” aldus mede‐initiatiefnemer Wouter Torfs. Organisation of the Future wil zoeken naar een diepere en grondigere balans. In de eerste plaats in onszelf, maar ook in de organisatie waarin we werken.

Op 18 mei gaat het dus niet over een battle of the sexes, integendeel. We zoeken het evenwicht tussen draag‐ en daadkracht, tussen naar binnen keren en naar buiten komen, tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid, tussen zachte waarden en harde waarheden. Een dag lang kijken de deelnemers door een nieuwe bril naar zichzelf en hun werkstructuur, om concrete inzichten te oogsten die ieder helpen aan een sterker evenwicht. “Vandaag groeit inzicht niet enkel vanuit de theorie, maar ook vanuit gedeelde beleving van mensen. Wat je voelt, komt sterker aan. En dus zorgen we bij OOTF niet alleen voor inspiratie, maar stimuleren echt ervaringsgericht samenwerken.”

INTERESSE?

Hoe zit het met jouw mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten? Zijn die in balans? En in welk type redactie werk jij? Is er sprake van een klassieke top‐down structuur (yang) of van een zelfsturende cultuur (yin)? Wil je mee zoeken naar antwoorden, kom dan gerust langst op OOTF ’18.

Voor meer info over het programma: https://www.ootf.be/event‐2018/

Voor vragen en inschrijvingen: info@ootf.be