Breng je hart in op je werk

Lange tijd waren de twee werelden gescheiden: thuis mocht je je hart laten spreken, maar op het werk telde vooral je hoofd. Rationaliteit is nog steeds de regel in de professionele wereld. Toch missen we daarmee een belangrijke tool voor een betere werkplek, zeggen de oprichters van The Organisation of the Future. Het hart inbrengen maakt de businesswereld juist boeiender, sterker en vooral: zinvoller.

Tekst Anne Wislez – Beeld Shutterstock

‘Met een open hart in het leven staan is een manier om naar de wereld te kijken. Je hart heeft zijn eigen wijsheid. Het is als een andere bril opzetten, waardoor je andere dingen ziet’ – James Bampfield, bedrijfstrainer

Irene heeft geleerd op haar tanden te bijten. Bij de multinational waar ze werkt, moet ze haar mannetje staan en dat betekent overuren kloppen, niet week worden als de kinderen om zeven uur ’s avonds facetimen, en stevig durven concurreren met collega’s. Steven is aan het scheiden maar heeft dat op zijn werk nog niet laten weten. Hij is als de dood dat zijn collega’s hem van minder gedrevenheid zouden betichten en wie weet een opdracht zouden inpikken. Marianne zwoegt zich te pletter op een dossier. In haar hart weet ze wel wat het antwoord kan zijn op het probleem, maar ze kan de statistische bewijzen en cijfers die haar punt zouden kunnen onderbouwen maar niet vinden. Dus denkt ze eraan het hele project in de vuilnisbak te kieperen.

Het is geen geheim: in de zakenwereld haalt het hoofd het nog altijd op ons hart. Dat hebben we zo geleerd. ‘We leven in een erg mentale wereld’, zegt Krist Pauwels, organisatiecoach bij communicatiebureau Choco en co-organisator van de inspiratiedag Heart Times van The Organisation of the Future (OOTF) . ‘Alles wordt gementaliseerden becijferd, zeker in de bedrijfswereld. Het hoofd heeft natuurlijk geweldige capaciteiten, maar het is vandaag zo alomtegenwoordig en bepalend dat het rationele bijna een keurslijf is geworden. De buik als drivervan actie tolereren we op het werk ook nog, ondernemers worden sterk gewaardeerd. Maar het hart inbrengen, dat vinden we een pak moeilijker. Dat lijkt ons soft en is not done. Terwijl het hart – naast hoofd en buik – een derde van onze menselijke realiteit bepaalt.’ Tijd om daar iets aan te veranderen, aldus Pauwels, en die verandering dient zich ook steeds duidelijker aan. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in dienend, kwetsbaar of heartful leiderschap en ook de groep mensen die van zijn job méér verwacht dan alleen geld verdienen, groeit ook. Waarom zouden we maskers dragen en maar een deel van onze persoonlijkheid inbrengen op de werkvloer, als we er ons hele wezen bij kunnen betrekken, hart en ziel en al.