Lentekuur met slakkengel

Een nieuwe lente, een nieuw begin. Reset je lichaam na de lange wintermaanden met een voorjaarsbehandeling bij Thermae. Thuis kun je de verwenbeurt voortzetten met slakkengel: de nieuwste rage om je huid te herstellen.

Niet alleen de zon krijgt in mei opnieuw zin om te schitteren, ook wij willen weer bruisen van energie. En een eerste stap in de goede richting, is een ontspannende behandeling in de spa. De twee wellnesscentra van Thermae Grimbergen, Boetfort – bieden een voorjaarsarrangement aan dat je meteen in lentemodus brengt.

Kasteeldame voor één dag

‘Wellnesssen’ in Thermae Boetfort is een heel aparte belevenis. De spa is namelijk ondergebracht in een 400 jaar oud kasteeldomein. Als je een dagje rondloopt op het prachtige domein met 10 sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s … voel je je een beetje een kasteeldame.

Ook Thermae Grimbergen is een waar feest voor je zintuigen. In de villa met grote tuin, een oase van groen vlak bij Brussel, kom je helemaal tot rust. Bij Thermae Sports in Merchtem ga je na je sportieve inspanningen voor een zalige ontspanning in het 18 meter lange zwembad gevuld met warm water (30 °C), de kelosauna, de infraroodsauna, het stoombad, de jacuzzi …

De kracht van kruiden

Wie het lentearrangement boekt, kan een hele dag lang alle wellnessfaciliteiten uitproberen en deelnemen aan de vele opgiet- en scrubsessies. Bovendien geniet je van een zalige Herbal Cocooning Massage. Die behandeling start met een rugpakking met thermische gel die je spieren helpt te ontspannen. Daarna worden je hoofd, gezicht, voeten, onderbenen en rug zachtjes gekneed. Als kers op de taart krijg je nog een rugmassage met heerlijk ruikende rozemarijn of lavendel.

Slakkenslijm: eeuwenoud wondermiddel

Voelt je huid weer als nieuw aan? Zet de verwenbeurt thuis verder met slakkengel, dé hype in beautyland. Zoals de Oude Grieken al wisten, geneest slakkenslijm wondjes. Het slijm bevat namelijk stoffen als allantoïne, glycolzuur en hyaluronzuur die onder meer de vorming van nieuwe huidcellen stimuleren en weefselbeschadigingen genezen. Slakkenslijm brengt ook de talgproductie in balans, waardoor je minder puistjes en een minder vette huid krijgt. En omdat het slijm bestaande rimpels minder diep maakt, is die ook geschikt als anti-ageingverzorging.

Wie wel van een uitdaging houdt, kan de beestjes over zijn gezicht laten kruipen. Maar het is net iets minder yucky als je een crème gebruikt waarin het slakkenslijm verwerkt zit. Thermae Boetfort en Grimbergen bieden twee van die crèmes aan. Het slakkenmasker breng je wekelijks aan, voor je dagcrème. De slakkengel kun je elk dag gebruiken als dagcrème.

Slakkenmasker (50 ml): 19,95 euro; slakkengel (50 ml): 33,75 euro.

De Lente Special 2019 is verkrijgbaar bij Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen voor 89 euro per persoon. Inbegrepen in de prijs:
* Onbeperkte toegang tot de thermen gedurende één dag.
* Gratis gebruik van badjas, handdoeken en badslippers.
* Mogelijkheid tot deelname aan de scrub- en opgietsessies.
* Herbal Cocooning Massage (50 min)

Meer info: www.thermae.com.

Deze reportage kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Thermae.