Intensieve anti-agingproducten en de laatste nieuwe bestanddelen: hoe doeltreffend zijn ze echt?

L’Oréal Paris bracht onlangs het gamma Revitalift Laser op de markt. Een reeks verzorgingsproducten die geconcentreerd is op aan hyaluronzuur en proretinol, de anti-agingmoleculen die steeds meer verwerkt worden in de beauty-producten. Maar zijn die ‘wonderproducten’ echt zo doeltreffend als er wordt beweerd?

De Revitalift Laser X3 lijn van L’Oréal Paris belooft verouderingsverschijnselen tegen te gaan en bestaande diepe rimpels te doen vervagen. De lijn bestaat uit twee serums en crèmes (voor dag en nacht), een verzorgingsproduct voor de huid rond de ogen en een ampullenkuur met glycolzuur. Het hoge concentraat aan actieve bestanddelen als adenosine, hyaluronzuur en Pro-XylaanTM (een proretinol), zou van de Revitalift Laser X3 dagcrème een bijzonder geavanceerd anti-rimpelproduct maken, ideaal voor vrouwen vanaf 40 jaar. De crème belooft de huidveroudering met een drievoudige aanpak tegen te gaan: rimpels corrigeren, de huid veerkrachtiger maken en de gelaatscontouren strakker maken.

Een anti-agingcrème die echt geschikt en doeltreffend is?

Alle vrouwen hebben zich wel eens afgevraagd: hoe doeltreffend is mijn gelaatscrème op lange termijn? Als leider op de beautymarkt heeft  L’Oréal er alle belang bij om cosmeticaproducten te brengen die werken en hun belofte nakomen. Maar nu de producten tegenwoordig uitgebreid op het internet besproken worden, zijn slogans niet meer voldoende om de verbruiksters te overtuigen. Daarom heeft L’Oréal Paris een onpartijdig onderzoek laten doen: dermatologen van een onafhankelijk instituut hebben geanalyseerd hoe doeltreffend  Revitalift Laser X3 op lange termijn is. Zes maanden lang werden de gezichten van bijna 100 vrouwen zorgvuldig onder de loep genomen en bestudeerd op verouderingsverschijnselen, de rimpels, en stevigheid en gladheid van de huid. De resultaten zijn onmiskenbaar: de Revitalift Laser X3 dagcrème vermindert zichtbaar 3 jaar rimpels in 2 maanden als de crème tweemaal per dag wordt aangebracht.* Meer nog: hoe vaker Revitalift Laser X3 gebruikt wordt, hoe doeltreffender de crème is. De Belgische vrouwen die het product hebben getest zijn unaniem : “Deze crème houdt haar belofte.” De voor- en nafoto’s liegen er niet om, bepaalde rimpels zijn verminderd, vooral de kraaienpootjes.” “Ik zie duidelijk verbetering, mijn huid is gladder en steviger.” Kortom, dit is een anti-agingproduct dat in het laboratorium is getest en dat goedgekeurd is door echte vrouwen.

Revitalift Laser X3 dagcrème L'oréal

Revitalift Laser X3 dagcrème © L’oréal

The Other Side: vertrouwen en transparantie

Naast deze studie zette L’Oréal Paris ook ‘The Other Side”op, een actie die iedereen uitnodigt om de producten ook van de ‘andere kant’ te leren kennen. Of het nu om veiligheid of doeltreffendheid gaat, als het merk beweert dat een product op een bepaalde manier werkt, is dat ook bewezen in het laboratorium, aan de hand van klinische testen en wetenschappelijke studies die uitgevoerd zijn door onafhankelijke instituten onder toezicht van deskundigen. Er worden ook allerlei strenge methodes en testen gebruikt om de werking en de veiligheid van de formules en de ingrediënten vast te stellen. Als je wilt weten wat er schuil gaat achter je favoriete producten, neem dan een kijkje op de website van L’Oréal Paris waar de andere kant van de skincare onthuld wordt.

*Klinisch onderzoek bij 97 vrouwen, bij wie een gelijk aantal jaren in verbetering van de rimpels en kraaienpootjes werd geconstateerd.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met L’Oréal.
www.loreal-paris.be

Lees ook
(Im)perfecties: niet goed in de huid, niet goed in het hoofd
Beauty: Wat als bijen ons helpen om tekenen van huidveroudering te bestrijden?
Heb jij voldoende zelfvertrouwen?