Ingrediënten (voor 6 dessertjes)

Voor het chocoladedessertje
1 liter rijstmelk 2 zakjes agar-agarpoeder* snuifje fijn wit zeezout
2 ½ el hazelnootrozijnenpasta
1/2 kop cacaopoeder 1/4 kop instant yannoh granenkoffie*
1 ½ el kuzu, opgelost in een beetje koude rijstmelk
2 el rijststroop*
2 el ahornsiroop
1/2 kop carobekorrels
1 ½ tl vanillepoeder geraspte schil van 2 appelsienen

Voor de crème anglaise
2/3 kop cashews, 5 uur geweekt en afgegoten
½ kop rijstmelk
¼ kop rijststroop (of honing)
2 tl vanille-extract

Bereiding chocoladedessertje

– Doe de rijstmelk in een steelpannetje en voeg de agar-agar toe, alsook het snuifje zout, de hazelnootrozijnenpasta, de cacao, de yannoh en de kuzu.
– Breng al roerend aan de kook.Maak het zoeter met de rijststroop en de ahornsiroop.
– Proef of het voor jou zoet genoeg is, anders is het nu het moment om bij te zoeten.
– Zet het vuur af en voeg de carobekorrels toe, het vanillepoeder en de geraspte schil van 2 appelsienen.
– Laat opstijven in een ondiepe schaal in de ijskast.
– Mix tot een zijdezachte pudding en serveer met de crème anglaise.

* Agar-agar is een bindmiddel uit zeewier. Het doet desserten en aspics opstijven zoals gelatine dat doet. Je vindt agar-agar in poeder- en vlokjesvorm in de biowinkel. De vlokjes moeten op voorhand geweekt worden en zijn minder krachtig. – Instant yannoh granenkoffie is een koffie op basis van cichorei, rogge, gerst en eikels. Het is te vergelijken met koffie qua smaak, maar bevat geen cafeïne. – Rijststroop is een zoetmiddel op basis van rijst. Het is een tweevoudige suiker en daarom veiliger voor de bloedsuikerspiegel. Je kan het eventueel vervangen door honing.

Ook te lezen  Wacht jij lang genoeg tussen maaltijden? Dit zegt de expert!

Bereiding crème anglaise

– Blend alles tot het smeuïg is.
– Serveer met muntblaadjes en bosbessen.