Wedstrijd: Win tickets voor “The Father”, de film die twee Oscars in de wacht sleepte

The Father

Psychologies x Cinéart

Psychologies.be geeft 5 x 2 tickets weg voor deze magistrale film die de duistere krochten van dementie verkent.

De felbejubelde film “The Father”, geregisseerd door auteur en scenarioschrijver Florian Zeller, vertelt het verhaal van een 81-jarige man, Anthony (Anthony Hopkins), die beetje bij beetje zijn grip op de realiteit verliest. Aangrijpend, egoïstisch, verloren en meelijwekkend tegelijk: de 83-jarige acteur vertolkt magistraal de complexiteit van een mentale aandoening die nog altijd ongeneeslijk is en de angstaanjagende gevoelens die daarmee gepaard gaan.

Maar “The Father” is ook het verhaal van Anne (Olivia Colman), zijn ontredderde dochter, die hem probeert te gidsen door het labyrint van de tijd, langs de ontelbare kraters heen die Alzheimer in zijn geheugen heeft geslagen Verscheurd tussen ergernis, angst en hulpeloosheid ziet Olivia de man die ze zo goed kende langzaam verdwijnen.

Je houvast verliezen bij het ouder worden is een thema dat wel vaker wordt aangesneden in films, maar niet noodzakelijk vanuit hetzelfde gezichtspunt als hier. “The Father” laat je kijken naar dementie door de ogen van iemand die aan de ziekte lijdt, in een appartement met gesloten deuren, waar tijd en plaats in elkaar overvloeien. De diepe verwarring die ontstaat, verontrust zowel het hoofdpersonage als ons, de toeschouwers.

Zin om deze ontroerende film vol tegenstrijdige gevoelens te gaan bekijken? Cinéart geeft 5×2 tickets weg. Beantwoord de onderstaande vraag en sleep een duoticket in de wacht!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Cinéart.
cineart.be