WEDSTRIJD: Win tickets voor Supernova, een roadmovie over liefde en tederheid

supernova film acteurs aan tafel

© Photo Psychologies x Cinéart Supernova

De hartverwarmende film Supernova katapulteert je midden in een modern liefdesverhaal: dat van Sam (Colin Firth), en Tusker (Stanly Tucci), die al enkele jaren een koppel zijn. Wanneer Tusker, een schrijver, ontdekt dat hij dementia praecox heeft, valt hij ten prooi aan wanhoop en verbittering. Sam, een getalenteerde pianist, verdraagt geduldig de buien van zijn partner die beseft dat zijn toestand steeds erger wordt en zich hulpeloos voelt. Sam probeert zijn partner te troosten, maar staat machteloos wanneer hij verneemt dat zijn vriend een onomkeerbare beslissing heeft genomen. Het koppel gaat op roadtrip. Ze doorkruisen Engeland in een camper met de bedoeling vrienden en familie te bezoeken. De kampeerwagen, waarin je meereist als toeschouwer, wordt een intieme en breekbare ruimte waarin de twee mannen proberen, enigszins moeizaam, weer dichter tot elkaar te komen.

De personages en thema’s van Supernova weerspiegelen het persoonlijke verhaal en de meeslepende aanpak van regisseur Harry Macqueen (Hinterland, 2015), die zich jarenlang heeft verdiept in deze ziekte en de minder bekende vormen ervan die nog niet gepaard gaan met geheugenverlies. Dit krachtige en inspirerende verhaal biedt een glimp van wat we bereid zijn te doen voor degenen die we liefhebben. Dankzij de meesterlijke prestaties van Colin Firth en Stanley Tucci, is Supernova een intieme film die enkele van de grootste menselijke vragen onder de loep neemt: hoe te leven, lief te hebben en te lachen, zelfs als we het einde naderen.

Zin om deze ontroerende film vol tegenstrijdige gevoelens te zien? Cinéart geeft 5×2 tickets weg. Beantwoord de onderstaande vraag en sleep een duoticket in de wacht!

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Cinéart.
cineart.be

Lees ook:

Supernova van Harry Macqueen neemt je mee naar de wereld van jongdementie