Wedstrijd: win tickets voor “The Invisible Life Of Euridice Gusmao”

psychoimagine

Rio de Janeiro, 1950. Euridice (Carol Duarte/Fernanda Montenegro), 18 jaar, en Guida (Júlia Stockler), 20 jaar, zussen en onafscheidelijk, wonen bij hun ouders. De ene droomt van een carrière als pianiste, de andere van de ware liefde.

Tot een tragische gebeurtenis hen van elkaar scheidt. Ze aanvaarden hun lot en zetten hun leven verder, zonder ooit de hoop op te geven elkaar op een dag terug te zien. Dit ‘tropical’ melodrama, een werk van de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz (Madame Satã), is gebaseerd op haar persoonlijk verhaal. Of beter gezegd, dat van haar moeder: “Ik verloor mijn moeder in 2015, ze was toen 85. Ze was alleenstaand en dat was niet gemakkelijk voor haar geweest. Ik vond dat haar verhaal, samen met dat van heel wat vrouwen van haar generatie, niet genoeg verteld werd…”.

Resultaat: een pakkende en zware langspeelfilm, tijdens het filmfestival van Cannes beloond met de ‘Un Certain Regard’-award. Een erkenning van het talent van iemand bij wie film maken in het bloed zit, al meer dan 20 jaar: “Ik wou eigenlijk dolgraag schilder worden, maar had geen talent. Dus startte ik met het maken van experimentele films, kortfilms, korte documentaires, ik probeerde maar wat. Ik draaide in VHS, met beperkt materiaal en geen budget. Het portret dat ik maakte van mijn grootmoeder aan moeders kant heeft de mensen blijkbaar geraakt. Plots deed ik ertoe, hadden mijn films impact. En had ik mijn plek gevonden.”

Doe mee en sleep een van de 10 gratis duotickets in de wacht.