Wedstrijd : win tickets voor de « Annie Colère », de geschiedenis van een strijd die de samenleving veranderd heeft

« Annie Colère » vertelt het verhaal van de activistes van de MLAC die strijden voor het recht op abortus vanuit het standpunt van het personage Annie. Een vrolijk feministische koorfilm.

Annie is arbeidster en reeds moeder van twee kinderen, wanneer ze in februari 1974 onopzettelijk zwanger wordt. Tijdens haar zoektocht om deze ongewenste zwangerschap te beëindigen, ontmoet ze leden van de MLAC – Mouvement pour la Liberté de l’Avortement et la Contraception – de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Contraceptie. Zij voeren illegale abortussen uit en strijden voor de goedkeuring van de abortuswet. Nadat ze gebruik gemaakt heeft van hun hulp, besluit Annie om zich aan te sluiten bij de beweging. Door haar strijd voor de goedkeuring van de abortuswet, krijgt haar leven nieuwe betekenis en kiest ze er geleidelijk aan voor om zich te emanciperen van haar dagelijks leven als echtgenote en moeder.

Blandine Lenoir vertelt het verhaal van de MLAC-activistes op een zachte, welwillende manier. « Met deze film, wil ik eer bewijzen aan deze vrouwen die gestreden hebben voor onze vrijheid, » vertelt ze ons, « zodat we nooit vergeten dat wetten uit een hevige strijd voortkomen ! » Deze feministische film, die zowel mannen als vrouwen aanspreekt, is van groot belang in een periode waarin de rechten van vrouwen in veel gebieden over de hele wereld achteruitgaan.

NEEM DEEL AAN DE WEDSTRIJD « Annie Colère »

Beantwoord onderstaande vraag en waag uw kans om tickets te winnen voor de film van Blandine Lenoir, die op 11 januari in de bioscoop verschijnt.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Cinéart.
cinéart.be

LEES OOK:
Reflecties over vergaderingen
Heb jij voldoende zelfvertrouwen?
Coworkingtrend : werken en wellness in één