psycozentabs

Word wakker uit je winterslaap: de lente komt eraan!

Nog even volhouden, de winter is bijna voorbij! Binnenkort gaan de dagen weer lengen en begint de zon weer te schijnen. Wij hebben enkele tips voor je om je batterijen op te laden: zo ga je goed voorbereid de lente tegemoet.

Trek een nieuwe huid aan

Je hebt jezelf zes maanden dik ingepakt in winterkleren. Een enkele peelingsessie zal dan ook niet volstaan om je huid weer van haar beste kant te tonen. Maar door je lichaam tijdens het douchen extra te vertroetelen, bereid je je beetje bij beetje voor op de lente. Trakteer jezelf onder de douche af en toe op een koude waterstraal om je doorbloeding een opkikker te geven. Geef je huid een stevige massage, vooral op de plekken die al maandenlang geen daglicht meer hebben gezien (we hebben het vooral over je schouders en je kuiten, maar je mag je fantasie de vrije loop laten). Zorg voor aangename prikkels en gebruik de handdoek om jezelf stevig droog te wrijven. Doe wat rek- en strekoefeningen voordat je je aankleedt en je zult merken: je voelt je een stuk kwieker! 

Kies de juiste voedingssupplementen

Tegen heug en meug pillen en capsules slikken is nooit een goed idee. Geef je lichaam wat het nodig heeft om bij te tanken: kies voor planten die balans aanbrengen binnen je organisme. Zentabs bevatten een combinatie van vitamines en geconcentreerde plantenextracten die je lichaam helpen zich aan de stress van alledag aan te passen. Ashwaganda, rhodiola en eleutherococcus versterken het aanpassingsvermogen en de stressbestendigheid van je organisme, maken je mentaal scherper, verbeteren je concentratie en je humeur, houden vermoeidheid op een afstand en versterken de natuurlijke weerstand. Neem ’s morgens een tablet in en je kunt de dag vol positieve energie beginnen!

Maak goede voornemens

We hebben het hier niet over goede voornemens voor het nieuwe jaar, want die ben je zo weer vergeten zodra je van de extra najaarskilo’s af bent. Een echt goed voornemen inspireert je om de wereld met energie tegemoet te treden zonder dat je daarbij te veel van jezelf vraagt. Het gaat er immers om dat je goed voor jezelf zorgt, niet dat je jezelf uitput. Begin een duurzame minimoestuin op het terras, download een app met geheugenspelletjes, neem de telefoon niet meer op als je vervelende ex weer eens belt, maar stuur in plaats daarvan een aardig WhatsApp-berichtje naar je vrienden … Stuk voor stuk gemakkelijke en aangename manieren om goed voor jezelf te zorgen. Daar krijg je energie van! 

Haal eens goed adem

We ademen elke dag 12.000 liter lucht in (en ook weer uit, als het goed is). Ademhalen is van vitaal belang, maar het is een reflex waar we meestal niet bij stil staan. Je bewust worden van de lucht die je inademt, het traject dat de zuurstof in je bloed aflegt en de manier waarop die zuurstof je brein van energie voorziet – dat zou je een vorm van meditatie kunnen noemen. Bewust ademhalen is een manier om je op je eigen kern te focussen en afstand te nemen van de buitenwereld. Een enkele in- en uitademing kan volstaan om je innerlijke balans te hervinden. (Neem zes seconden de tijd, sluit je ogen en probeer het zelf!)

psychozentabs

Zentabs, te koop bij de apotheek. Adviesprijs € 14,95

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Vistalife.

Elders op het web