Water

Mont Roucous, Rosée de la Reine, het belang van goed drinkwater

Mont Roucous – een zeer laag gemineraliseerd Mineraalwater – en Rosée de la Reine – een zeer laag gemineraliseerd Bronwater – zijn in België nauw verbonden met de bio- en natuurvoedingssector.

De bron ontspringt op 1000 m hoogte, in het park van de Haut Languedoc ( Tarn-France ) in Lacaune. Een plaatselijke Dokter uit Lacaune ontdekte in 1973 de bron en had snel begrepen dat het om een bijzonder goed drinkwater ging. Hij wist zijn vriend landbouwer en eigenaar van het terrein, Joseph Combes, te overtuigen om de sprong naar een uitbating te wagen. Een familiale onderneming onder de naam ‘Mont Roucous’ zag het licht. De commercialisatie ging van start in 1977.
De geschiedenis staat niet stil maar bewaart wel de merkwaardige namen van hen die haar schreven: Albert Duchateau startte de invoer, Sodib nam over en wist door de jaren heen van Mont Roucous en Rosée de la Reine ‘de kwaliteitsnorm’ te maken voor goed drinkwater.

In 2001 kocht Danone de Bron om deze in 2007 te verkopen aan Jean-Claude Lacaze, die middels een onafhankelijk familiebedrijf onder de naam Société des Eaux de Mont Roucous de uitbating tot op vandaag verder zet.

Water

Fles Mont Roucous van 1,5 L

Goed drinkwater kiezen

Ons lichaam neemt niet of nauwelijks de anorganische mineralen op uit water. Om ons metabolisme niet onnodig te belasten, is het raadzaam een zeer laag gemineraliseerd water te drinken dat bovendien het zure milieu in de nieren (pH rond 6) respecteert.

De waters Mont Roucous en Rosée de la Reine bezitten die eigenschappen. Ze hebben niet alleen een ongeëvenaard goede smaak maar zorgen in ons organisme tevens voor de ideale vochtbalans terwijl ze daarbij de afvalstoffen van ons metabolisme als geen ander afvoeren.

Mont Roucous en Rosée de la Reine zijn erkende natuurlijke drinkwaters; ze ondergaan geen enkele behandeling. Het zijn de ideale waters voor het zetten van een geurende kop koffie, een heldere thee zonder drijflaagje, heerlijke kruidenaftreksels en het maken van glasheldere ijsblokjes.

Gebotteld in PET-flessen zonder Bisphenol A, volledig recycleerbaar en gerecycleerd, dragen ze meer bij tot het respecteren van het milieu dan de herbruikbare glazen flessen.

Hun uitzonderlijke kwaliteit maakt ze tot ideale, zelfs perfecte drinkwaters voor dagelijks gebruik, op elk ogenblik, voor alle leeftijden: baby’s, zwangere vrouwen, jongeren, volwassenen, senioren en sporters.

Water

Fles Rosée de la Reine van 1,5 L

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sodib.