huis AG

Hoe ons huis en ons leven veranderden tijdens de pandemie

Door de coronacrisis en de bijhorende maatregelen kijken we anders naar het dak boven ons hoofd. Onze thuis is zoveel meer geworden dan een plek om te wonen of te rusten. Vandaar het belang om het ook na deze periode goed te blijven beschermen.

Het voorbije jaar brachten we heel wat tijd thuis door. Met opruimen, herinrichten, werken of studeren achter een computerscherm, zich vervelen, plezier maken … Thuis zijn kreeg een heel andere dimensie. We ontdekten nieuwe manieren om onszelf en ons huis te organiseren, en gingen meer dan ooit op zoek naar een evenwicht tussen werk en privé.

Iedereen ging ervoor!

Bij de ene werd die doodgewone vensterbank een heuse mini-moestuin, de andere toverde de rommelige overloop om tot een handige werkplek met ingemaakte kasten. Of je nu nieuwe ramen in je keuken liet plaatsen of je maakte van je balkon een geïmproviseerde turnzaal, we deden er echt alles aan om onze thuis aan te passen aan onze nieuwe manier van leven. En daar zijn we ook allemaal in geslaagd, op onze eigen manier. Wat ook het budget is dat je hebt gespendeerd aan het opfrissen van je huis, kamer of appartement, je hebt het toch maar gedaan en het resultaat mag er zijn!

#mijnhuismijnthuis

Velen maakten van de gelegenheid gebruik om het voorbije jaar hun huis om te toveren tot een heuse werf.
Wanneer je aan zo’n grote werken begint, is het goed om weten dat er oplossingen bestaan die je beschermen wanneer het zou mislopen. Bij AG is er – als aanvulling op de klassieke woonverzekering Top Woning – bijvoorbeeld ‘Pack Ik bouw, Ik verbouw’. Dat zorgt ervoor dat jij je kan concentreren op je project zonder je zorgen te moeten maken over mogelijke schade bij de buur of ongevallen op de werf. Informeer je in elk geval vooraf over de precieze dekking van je verzekering wanneer je gaat bouwen of verbouwen, want sommige schadegevallen kunnen grote financiële gevolgen hebben.

Bescherm het dak boven je hoofd

Veiligheid en gemoedsrust, de rode draad doorheen deze bijzondere periode. We beseffen nu dat er heel wat kan misgaan, maar ook dat we in staat zijn om ermee om te gaan en zelfs te anticiperen. Hoe? Door datgene te beschermen waar we van houden. Het dak boven ons hoofd. Daaronder wonen niet alleen onze geliefden, maar bewaren we ook heel wat herinneringen zoals boeken, foto’s, voorwerpen waaraan we gehecht zijn, toestellen die ervoor zorgen dat we ons kunnen ontspannen of in contact kunnen blijven met elkaar… Ons huis is een schatkist, die alles wat ons dierbaar is, beschermt.
Hoe je ervoor zorgt dat je je beschermd voelt? Door te checken of je verzekeringen up-to-date zijn. Heb je een veranda geplaatst tijdens de lockdown? Maakte je van je zolder een volledig ingerichte werkplek of een gezellige lounge? Kreeg je interieur een make-over of een laagje verf? Wat er ook gerealiseerd werd, door jou of een professional (via het SoSimply-platform bijvoorbeeld), al die werken hebben een impact op de waarde van je huis. Vooral wanneer je kwalitatieve materialen gebruikt of wanneer je je woning uitbreidt.
Het advies van AG is eenvoudig: “Ga na elke renovatie, verbouwing of opfrissing na voor welk kapitaal je verzekerd bent in je woonverzekering. Komt dat kapitaal niet meer overeen met de waarde van je huis, dan loop je het risico dat je onderverzekerd bent. In dat geval kan de vergoeding die je krijgt bij schade beperkt zijn, omdat die in verhouding staat tot de premie die je betaalde vóór uitvoering van de werken. Dat is de zogenaamde evenredigheidsregel.” Om dat te vermijden, volstaat het om even contact op te nemen met je verzekeraar. Die kan bepalen of een aanpassing van het verzekerde kapitaal al dan niet nodig is, en of de premie verhoogd moet worden.
De ideale gelegenheid dus om te checken of alle papierwerk in orde is. Papieren die je vervolgens kan opbergen in die mooie map, die dan een plaatsje krijgt in die fantastische bibliotheek die je net hebt ingericht in die nieuwe ruimte in je gerenoveerde huis. En de cirkel is rond!

Op zoek naar de beste bescherming voor je thuis en al wie er woont? Ontdek hoe AG je kan helpen op www.ag.be/welkomthuis.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met AG.
aginsurance.be

LEES OOK:

Food voor een boost van je weerstand

Tuinieren maakt gelukkig

Droge handen door het vele wassen? Met deze dermatologische tips vermijd je ze