hoofdpersonage uit de film 'The Quiet Girl' '

The Quiet Girl: de verbijsterende film die je dit voorjaar moet zien

hoofdpersonage uit de film 'The Quiet Girl' '

The Quiet Girl, geregisseerd door Colm Bairéad, vertelt het hartverscheurende verhaal van een negenjarig Iers meisje uit een gezin waar liefde en affectie niet bestaan. Als haar ouders haar voor de zomer naar een pleeggezin sturen, ontdekt het teruggetrokken en stille meisje de troost en tederheid van een liefdevol thuis. De film illustreert in een aangrijpend en delicaat verhaal de complexiteit van een kwetsbare jeugd zonder liefde en stabiliteit.

Ierland, 1981. Cait is een triest en verwaarloosd meisje wiens disfunctionele familie besluit haar voor de zomer naar een pleeggezin te sturen. Hoewel het tijd kost om uit het schild van haar moeilijke jeugd te groeien, ontdekt Cait gevoelens waarvan ze nooit wist dat ze die had: de genegenheid en liefde van een thuis. Binnen dit nieuwe gezin dat haar beschermt, lukt het haar om te ontplooien. Maar in dit nieuwe thuis, waar geen geheimen zouden mogen zijn, ontdekt ze een pijnlijke waarheid… Een aangrijpende en tedere film die ons eraan herinnert dat zelfs de kleinste verhalen een enorme emotionele impact kunnen hebben.

“The Quiet Girl” (of “An Cailín Ciúin” in het Gaelic) werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film en won talrijke prijzen op prestigieuze festivals. Geprezen door de pers in Ierland en Engeland was de film een enorm succes en werd al snel de grootste box office hit voor een Ierse taalproductie.

“The Quiet Girl” is vanaf 10 mei in de bioscopen.

Voor meer informatie over de film en de voorstellingen, ga naar cineart.be

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met cineart.
cineart.be

Lees ook:
« Annie Colère » : mijn lichaam, mijn keuze, mijn rechten
Vitamine D voor een betere concentratie
Natali Broods: ‘Al wat je hebt, kan op één dag weg zijn’