zon

Vitamine D: de kracht van de zon binnen handbereik!

De kans dat je deze zomer op vakantie vertrekt of er even tussenuit gaat, is eerder klein. Lekker languit chillen in de zon, de warmte op je huid … We zullen het ongetwijfeld missen. Want naast een portie feel good wanneer je je even wat minder voelt of een energiedipje hebt, geeft de zon ons iets onmisbaar: vitamine D.

Ook al vind je het terug in bijvoorbeeld eieren, levertraan, vette vis, oliën, boter en een avocado, we halen slechts 10 tot 20 % van de aanbevolen hoeveelheid aan vitamine D uit voeding. Het is de zon die instaat voor de rest (dus zo’n 80 tot 90%), door de vitamine D3 in onze huid via fotosynthese om te zetten. Maar dat gebeurt natuurlijk enkel als we onze huid voldoende blootstellen aan de zon. Bovendien moet de zon hoog genoeg aan de hemel staan en moet ze onder een bepaalde hoek schijnen. Een hele opdracht …

Het is dan ook enkel bij prachtige zomerdagen dat al deze voorwaarden vervuld zijn. En als 8 op 10 Belgen een tekort aan vitamine D3 hebben, dan zit ons weer daar ongetwijfeld voor iets tussen … Nochtans heeft ons lichaam vitamine D3 hard nodig. Dus moeten we op zoek naar een andere manier om het tekort aan zonnestralen te compenseren. Zeker nu we in deze bijzondere tijden niet van de zon kunnen genieten zoals we zouden willen.

D-Pearls, let the sunshine in!

D-Pearls zijn zachte capsules uit gelatine, net als druppels, die zorgen voor je dagelijkse portie vitamine D3. De parels bevatten vitamine D3 opgelost in extra vierge olijfolie van een uitzonderlijke kwaliteit, voor een optimaal resultaat. Bij de D-Pearls Drops is de vitamine D3 dan weer opgelost in niet-allergene kokosolie. Zonder suiker, zoetstoffen en bewaarmiddelen. Het gamma D-Pearls is er voor de hele familie en is makkelijk verteerbaar.

En jij, heb jij het nodig?

Bij gezonde personen spreken we van een tekort aan vitamine D als de concentratie in je bloed lager is dan 20 nanogram per milliliter (ng/ml). In een ideaal scenario is dat minstens 30 ng/ml. En het zijn niet enkel bejaarden in rusthuizen die een tekort hebben … Heel wat mensen zitten te veel binnen of dragen bedekkende kledij wanneer ze naar buiten gaan. Ook mensen met een donkere huid, met overgewicht of die een streng dieet volgen, hebben meer risico op een tekort.

Wat doet het met je lichaam?

Een Vitamine D supplement draagt bij tot stevige botten, sterke tanden en is goed voor je spierontwikkeling. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op de goede werking van je immuunsysteem. Heel wat gezondheidsvoordelen dus, die bovendien wetenschappelijk bewezen en erkend zijn door EFSA. Reden te meer om dat energiedipje en die teleurstelling om je vakantie die in het water is gevallen, meteen tegen te gaan en je lichaam voor te bereiden op de lange winter!

D-Pearls

D-Pearls 800, D-Pearls 1520 een D-Pearls drops van Pharma Nord zijn beschikbaar in de apotheek. D-Pearls wordt aangeraden voor kinderen en volwassenen in functie van hun behoefte. D-Pearls 3000 wordt aangeraden voor kinderen vanaf 11 jaar.